Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Костур с ароматен винен сос

Костур с ароматен винен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Костур с ароматен винен сос1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • костур - 4 филета
  • масло - 2 с.л.
  • шафран - щипка
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка главичка
  • хайвер - 50 г от косутр
  • сметана - 50 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещеното масло. Сипете малко вода и добавете рибата и хайвера. Овкусете със сол и пипер.

Варете около 5 минути, след което извадете рибата и хайвера.

Към соса прибавете шафрана и оставете да ври, докато се посгъсти. Свалете соса от котлона и прибавете към него сметаната.

Залейте рибните филета и хайвера с ароматния винен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: