Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена каракуда на фурна

Печена каракуда на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печена каракуда на фурна1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • каракуда - 4 бр. средно големи риби
  • масло - 30 г
  • олио - 4 г
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 ч.л. наситнен
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете почистените риби отвън и отвътре, поръсете със сока от половината лимон и ги оставете да престоят така 30-тина минути. След това ги намажете обилно с олио и ги наредете в намаслена тава.

Покрийте с намаслено фолио и печете в силно сгорещена фурна (220-250 градуса) за около 5-6 минути. След това намалете фурната на 180 градуса и махнете хартията.

Полейте рибата с останалото олио, а отстрани долейте 1-2 лъжици топла вода. Печете още около 5-6 минути, като поливайте със соса от печенето.

Извадете рибата, полейте я с разтопеното краве масло и поръсете с магданоза. Покрийте с резени филийки от оставащия лимон и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: