Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Традиционна печена каракуда

Традиционна печена каракуда

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
3016410071
Традиционна печена каракуда
Снимка: Еми Авджиева
1 / 4
09/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Даваме традиционната рецепта за печена каракуда, защото сме сигурни, че ще се влюбите в нея"

Необходими Продукти

  • каракуди - 4 бр. изчистени и нарязани
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • домати - 400 г от консерва
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • розмарин
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме с изброените подправки изчистените и нарязани на филии каракуди и ги поставяме една до друга в подходяща намазнена тава.

Върху тях изсипваме консервираните домати на кубчета.

В отделен съд запържваме кромид лук с олиото и го добавяме към доматената заливка.

Поръсваме с подправки и слагаме да се пече на 180 градуса.

След около 50 минути нашата традиционна печена каракуда е готова.

Това е много вкусна и лесна рецепта за печена риба

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: