Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Солено руло от свински бузи

Солено руло от свински бузи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солено руло от свински бузи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
175 мин.
Порции
8
"Библия на лакомника, глава 1, И тогава майсторът създаде солено рубо от свински бузи"

Необходими Продукти

  • свински бузи - 6 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 6 с.л.
  • кашкавал - 200 г +100 г за поръсване
  • магданоз - 3 пълни шепи, листа
  • хамон - 140 г, или друго сушено месо от бут
  • черен пипер - на вкус
  • целина - 1 ч.л. на прах
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • моцарела - около 150 г зряла, за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото за около 2 часа на тих до умерен огън. Така то ще стане много крехко и меко. Бульонът от варенето задължително си запазете за друго ястие, защото е много ценен и вкусен.

Добре сварените бузки оставете да поизстинат и отстранете от тях излишна мазнина и ципички, изрично не го направихме, докато са сурови, защото тази мазнинка е хубава за бульона, а другата причина е, че в сварено състояние ще я отстраните много по-лесно.

Чистото месце просто втривайте с пръсти и то се разпада, става като кълцано и точно в такъв вид ни е необходимо за тази рецепта.

При него чукнете яйцата, сложете галетата и подправките, настържете вътре кашкавала, хамона - на ситни кубчета, и магданоза - накълцан.

Разбъркайте всичко и ако сместа ви се стори рехава, добавете още галета, за да се спои.

Разстелете върху парче алуминиево фолио и отгоре подредете моцарелата на тънки филийки - не ползваме прясна, а зряла!

Завийте на руло повдигайки фолиото и запечатвайки от всички страни. Тъй като количеството на кашкавала е доста и при запичането може да се разтече леко и залепне тук-там за филиото, то по желание може да си облепите цялото руло в галета, преди да го запечатате (след като придадете формата, отвивате, облепвате с галета и отново си го завивате)

Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути, след това отвийте отново и поръсете с останалия кашкавал (ако на места кашкавалът е залепнал, отлепете с помощта на навлажнен нож. Мушнете за кратко, докато се разтече или изчакайте повече, ако желаете хрупкава коричка и загар.

След като извадите от фурната, изчакайте 10-15 минути, преди да сервирате, за да си улегне и стегне мъничко.

Поднесете със свежа салата или картофки.

Забележка:

Не добавям сол в рецептата поради наличието на хамона, който при термична обработка става по-солен и не е нужно да посолявам допълнително.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: