Начин на приготвяне
Почваме от тестото, пресейте брашното с бакпулвера, добавете захарта, жълтъка, заквасената сметана и мекото масло. Замесете тесто и го завийте в фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30 мин.
След това извадете тестото и го разточете или с пръсти разпределете тестото във форма за торта с падащи страни с диаметър 24 см, в която сте сложили хартия за печене.
Сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 мин или до лек загар.
През това време разбийте мекото масло със захарта. Добавете жълтъците, като не спирайте да разбивате изварата, заквасената сметана, брашното и ванилията.
Отделно разбийте 3 белтъка на сняг и ги прибавете към изварената смес, като бъркате леко с шпатула. Обелете ябълките и ги настържете на ренде.
Като извадите тестото от фурната, оставете за 5 мин да се охлади леко. Разпределете ябълките върху него.
След това изсипете изварената смес и изравнете. Намалете фурната на 160 градуса и сложете сладкиша да се пече за около 50 мин.
Като се изпече, отворете вратата на фурната и го оставете така още 15 мин.
Изчакайте да изстине напълно и тогава отворете страниците и извадете сладкиша.
За карамелените ябълки обелете ги и ги нарежете на тънки резени.
Сложете в тиган маслото да се разтопи, след това добавете захарта и оставете леко да се карамелизира.
Наредете резените в тигана и ги оставете да омекнат, да придобият лек златист загар и да се изпари отделеният сок.
Наредете резените ябълки отгоре върху чийзкейка.
Насладете се на страхотния вкус!