Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Щука с бял винен сос

Щука с бял винен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Щука с бял винен сос1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • щука - 4 филета
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • карамфил
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в половината масло. Добавете брашното и продължете да пържите.

Залейте с чаша вода и бъркайте до получаването на равнително гладък сос – около 5 минути. Добавете виното, малко пипер и карамфила.

Бъркайте още 5 минути. В подходящ голяма тиган сложете филетата щука и ги залейте със соса, сложете капак и задушете на бавен огън за 30 минути.

Поднесете рибата с варен ориз, салата или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: