Свинско с бял винен сос

Свинско с бял винен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
04/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Предпочитаме месото да е със сос, защото така ще имаме причина буквално да оближем чинията"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бут
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сос
  • прясно мляко - 400 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. Загрява се олио и запържваме за 2 минути, докато побелее. Изважда се в чиния.

Запържва се настърган лук и ситно настърган морков да омекнат. Сипва се бялото вино и оставяме да се изпари. Поръсва се със сол и черен пипер.

Връща се месото и сипваме 2 ч.ч. топла вода, като се оставя на тих огън да се вари. Загрява се маслото, запържва се леко брашното, сипваме прясното мляко и бъркаме, докато сгъсти.

Сипва се при месото, разбърква се и оставяме за кратко на умерен огън да се смесят вкусовете.

Сервираме с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: