Начин на приготвяне
За да си приготвим тестото за блатовете, е необходимо да смесим меда, захарта и 100 г масло и слагаме сместа да се вари на водна баня.
Разбиваме две яйца и ги добавяме към сместа. Бъркаме, докато захарта се разтопи напълно и добавяме бакпулвера. Бъркаме още около 2 минути. Сваляме от котлона и постепенно добавяме пресятото брашно. Оставяме в хладилник за 2 часа.
От тестото правим топки, които разточваме на много тънки блатове. Печем всеки блат за около 4-5 мин на 180 градуса.
За да си направим крема, разбиваме 250 г масло, като постепенно добавяме от кондензираното мляко.
Намазваме един по един блатовете с крема, като можем да сложим от сладкото по малко на всеки блат или повече само на един от блатовете (по желание).
Поръсваме със смлени орехи. Готовата торта оставяме за кратко да предстои на стайна температура, а след това я прибираме в хладилника.