Руло с печени чушки

26/03/2018
"Признайте ни, че сме страшни майстори, а ние ще ви подарим рецептата за това феноменално руло "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 534
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

  • печени чушки - 300 - 400 г червени
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • За пълнежа
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • краве сирене - около 100 г
  • маслини - 6 бр. без костилка
  • магданоз
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Изпечените и обелени чушки сложете в гевгир да се изцедят от водата.

В дълбока купа разбийте яйцата и брашното. Пасирайте чушките и ги прибавете към яйцата. Добавете черния пипер, солта и разбъркайте.

Застелете с готварска хартия тавата от фурната и леко я намазнете. Изсипете сместа и равномерно я разнесете. Получава се много тънък слой.

Поставете в загрята фурна на 200°C и печете около 10 минути. Наблюдавайте, защото блатът е много тънък и бързо се изпича.

Изпечения блат обърнете върху друг лист хартия и докато е горещ, отстранете хартията, върху която е печен. Оставете да се охлади.

Намажете с Филаделфията и поръсете със ситно натрошеното сирене.

Сложете нарязаните на ситно маслини и ръснете малко нарязан магданоз. От към тясната страна с помощта на хартията навийте на стегнато руло.

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 1-2 часа.

Рулото е подходящо за гарнитура, предястие и мезе.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена Стефанова Йорданова
Без да искам сама си оцених рулото:)))Ако е възможно да махнете моята оценка!
6
0