Начин на приготвяне
Отделят се белтъците на яйцата. Жълтъците могат да се използват за друго-например крем Брюле.
Белтъците се разбиват /но не на сняг/ заедно със захарта и разтопеното масло. Добавят се брашното, овесените и орехови ядки. Обърква се гъста смес, която се разделя на три.
В първата част се настъргва кората на лимоните, в другата се
добавя ванилията, в третата – канелата. Всяка част се обърква добре.
С помощта на лъжица върху хартия за печене се оформят бисквити.
Излизат две тави. Пекат се 30 – 35 мин. на 180 °C.
Овесените бисквити са много трайни, ако се съхраняват на хладно и сухо място в книжни кесии.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за здравословни бисквити, меки бисквити или тези бананови бисквити.