Домашните телешки бургери

ЕлиЕлиНовак7
15/03/2018
"Не просто бургери, а домашни бургери - най-вкусният начин да прекарате време със семейството си "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 968
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • червен пипер - 1 щипка сушен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • сирене - 4 бр. за сандвичи, или кашкавал
  • зелена салата - (за гарниране)
  • домати
  • сос барбекю
  • майонеза
  • хлебчета - за бургери
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да зарадваме любимите хора с вкусни и оригинални бургери, замесваме каймата с нарязания на ситно лук, малко сушен пипер, сол и черен пипер на вкус.

Оформяме кюфтета според личните си предпочитания и ги мятаме да се запекат на грил тигана. Малко преди да ги свалим от огъня, слагаме върху всяко по едно парче кашкавал, да се разтопи лекичко.

Питките за бургер се разрязват на две и се запичат за няколко секунди в сгорещения тиган, за да може да се захаросат и да ни дарят онзи невероятен вкус и аромат, който очакваме.

Върху долната питка намазваме Барбекю сос, след това поставяме салатата, месото, домата и завършваме конструкцията с горната питка, намазана с майонеза. За да не се разпадне, можем да го задържим с дървена клечка.

Идеално върви с гарнитура от панирани лукчета, пържени картофки или зелена салата с домати.

Приятен апетит!

Забележка: Продуктите са достатъчни за направата на 4 бургера.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар