Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Печен Джолан по рецепта на Звездев

Печен Джолан по рецепта на Звездев

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Печен Джолан по рецепта на Звездев
Снимка: Зори
1 / 5
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински джолани - 1 кг без кост
  • патладжани - 2 бр., не много едри
  • тиквички - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • олио - 6 с.л.
  • едрозърнеста горчица - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 /2 връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните, без да се белят, се нарязват на филии по дължина, посоляват се обилно със сол и се оставят в гевгир за 20 минути, за да се отцеди горчивият им сок, след което се измиват с течаща студена вода. След това се режат на кубчета.

Морковите се обелват и се режат на кубчета или колелца.

На джоланите се правят с остър нож по два-три не много дълбоки разреза, в които се слага по едно парченце морков и скилидка обелен чесън. След това се посоляват с малко сол и черен пипер и се намазват хубаво с горчицата.

Прехвърлят се в гювеча и се поливат се с две-три супени лъжици олио.

Тиквичките се измиват и без да се белят, се нарязват на кубчета. Картофите се обелват и също се режат на кубчета. Кромидият лук се нарязва на едро. Всички зеленчуци се прехвърлят в гювеча.

Отгоре зеленчуците се поръсват с червения пипер, чубрицата, дребно нарязания магданоз, малко сол и се налива зеленчуковия бульон. Добавят се и три супени лъжици олио.

Продуктите се размесват добре с ръце и гювеч се похлупва с капака и слага в студена фурна.

Фурната се загрява до 200 градуса и се засичат 30 минути. След като това време изтече, фурната се намалява на 150 градуса и ястието се пече още 2 часа и 30 минути.

Ястието се поднася горещо.

Печеният Джолан по рецепта на Звездев е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: