Гулаш Яхния

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
17/03/2018
"Хем гулаш, хем яхния - да видим сега как ще си поискате допълнително "
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 087
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на късчета и се смесва с черния и червения

пипер. Запържва се леко и се добавят нарязаният лук на филийки, чесъна и чушките на парчета.

След това се долива литър и половина бульон или топла вода и яхнията се вари на минимум включен котлон най-малко 2 часа.

При нужда се долива още вода.

Когато месото омекне, се добавят нарязаните на едро картофи, дафиновият лист, мащерката, виното и доматеното пюре.

Яхнията се вари още около 30 минути и е готова.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар