Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко ангемахт със заливка

Телешко ангемахт със заливка

Телешко ангемахт със заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • масло - 1 пакетче
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтъци - 3
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • лимонов сок
  • зеленчуков бульон - 1/2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се изпържва много леко в част от маслото. Прибавят се сол и зърна черен пипер на вкус.

Залива се с врящия бульон и се вари на умерен огън, докато напълно омекне, и се изважда.

Прави се Светла запръжка от останалото масло и брашното и се разрежда с бульона, в който се е варило месото.

Застройва се с разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане на по-слаба температура и се подправя с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: