Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Калмари пане в царевична панировка

Калмари пане в царевична панировка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Калмари пане в царевична панировка
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Това мезе заслужава ли една бира! Ами две?"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 бр. туба с пипалата
  • царевично брашно - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • бял пипер - щипка
  • сол - щипка
  • соев сос - няколко капки
  • олио - 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарът се почиства, измива и нарязва на шайби с дебелина 1 см. Пипалата също се почистват и разполовяват на 2-3 парчета.

Поръсваме с бял пипер и малко сол.

Овкусените шайби и пипалата се топват в разбитото яйце, овалват в царевично брашно и се пържат в предварително нагорещеното олио. Може и във фритюрник.

Като порозовеят, калмарите се махат от мазнината, слагаме върху кухненска хартия.

Напръскват се леко със соев сос.

Сервират се с лимон или готов лимонов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: