gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Много пухкав кекс в кръгла форма

Много пухкав кекс в кръгла форма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Много пухкав кекс в кръгла форма
Снимка: Мария Симова
1 / 4
17/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Направете този кекс и почерпете комшиите - хем да им е сладко, хем да завиждат за майсторството"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и бакпулвера, разбъркайте.

В друга купа чукнете яйцата и добавете захарта и настърганата кора на лимона, разбийте много добре до пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струйка и разбивайте с миксера, докато получите смес като майонеза.

Налейте лимонадата и разбъркайте, добавете брашното на етапи, тук бъркането става с шпатула до еднородна пухкава смес.

Намажете кръгла форма за кекс с масло и закрепете стафидите с него по дъното и стените ѝ.

Излейте сместа отгоре и поставете формата в студена фурна. Включете фурната на 180 градуса и печете за около 35 минути до готовност, като проверявате за нея с дървена клечка за зъби.

Освен че е много пухкав, е и много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: