Много пухкав кекс в кръгла форма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
17/03/2018
"Направете този кекс и почерпете комшиите - хем да им е сладко, хем да завиждат за майсторството "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216 533
  • Преглеждания за месеца1100
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и бакпулвера, разбъркайте.

В друга купа чукнете яйцата и добавете захарта и настърганата кора на лимона, разбийте много добре до пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струйка и разбивайте с миксера, докато получите смес като майонеза.

Налейте лимонадата и разбъркайте, добавете брашното на етапи, тук бъркането става с шпатула до еднородна пухкава смес.

Намажете кръгла форма за кекс с масло и закрепете стафидите с него по дъното и стените ѝ.

Излейте сместа отгоре и поставете формата в студена фурна. Включете фурната на 180 градуса и печете за около 35 минути до готовност, като проверявате за нея с дървена клечка за зъби.

Освен че е много пухкав, е и много вкусен!

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
3.81 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Дани
Дани
03.11.2019 14:28
Кексът е страхотен наистина!
0
1
Катя Иванова
Катя Иванова
24.08.2019 18:16
Няколко пъти го правя,става невероятен.Днес го сложих във продълговата тавичка и мисля да го сиропирам. Надявам се да стане още по вкусен.
0
0
Ваня Стойчева
За да ви е толкова жълт кекса сте използвали домашни яйца ми се струва?
6
0
Мария Симова
Мария Симова
30.03.2018 13:45
Разбира се, това е предимството на село - домашните продукти :)
7
0