Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и бакпулвера, разбъркайте.
В друга купа чукнете яйцата и добавете захарта и настърганата кора на лимона, разбийте много добре до пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струйка и разбивайте с миксера, докато получите смес като майонеза.
Налейте лимонадата и разбъркайте, добавете брашното на етапи, тук бъркането става с шпатула до еднородна пухкава смес.
Намажете кръгла форма за кекс с масло и закрепете стафидите с него по дъното и стените ѝ.
Излейте сместа отгоре и поставете формата в студена фурна. Включете фурната на 180 градуса и печете за около 35 минути до готовност, като проверявате за нея с дървена клечка за зъби.
Освен че е много пухкав, този кекс с лимонада е и много вкусен!
Виж също как се прави глазура за кекс и защо кексът се пука при печене.
Коментари