Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Много пухкав кекс в кръгла форма

Много пухкав кекс в кръгла форма

редакция:
Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Много пухкав кекс в кръгла форма
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Направете този кекс с лимонада и почерпете комшиите - хем да им е сладко, хем да завиждат за майсторството"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр. кората
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • краве масло - за намазване на формата
  • стафиди - 1 малка шепичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и бакпулвера, разбъркайте.

В друга купа чукнете яйцата и добавете захарта и настърганата кора на лимона, разбийте много добре до пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струйка и разбивайте с миксера, докато получите смес като майонеза.

Налейте лимонадата и разбъркайте, добавете брашното на етапи, тук бъркането става с шпатула до еднородна пухкава смес.

Намажете кръгла форма за кекс с масло и закрепете стафидите с него по дъното и стените ѝ.

Излейте сместа отгоре и поставете формата в студена фурна. Включете фурната на 180 градуса и печете за около 35 минути до готовност, като проверявате за нея с дървена клечка за зъби.

Освен че е много пухкав, този кекс с лимонада е и много вкусен!

Виж също как се прави глазура за кекс и защо кексът се пука при печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани
Дани
Кексът е страхотен наистина!
03.11.2019 14:28
1
1
Катя Иванова
Катя Иванова
Няколко пъти го правя,става невероятен.Днес го сложих във продълговата тавичка и мисля да го сиропирам. Надявам се да стане още по вкусен.
24.08.2019 18:16
2
Ваня Стойчева
Ваня Стойчева
За да ви е толкова жълт кекса сте използвали домашни яйца ми се струва?
30.03.2018 13:39
8
1
1
Покажи всички подкоментари