Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени Чушки с Ориз в Тенджера под Налягане

Пълнени Чушки с Ориз в Тенджера под Налягане

Пълнени Чушки с Ориз в Тенджера под Налягане
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Как да сготвиш уникално вкусни пълнени чушки за нула време - тайната само при нас"

Необходими Продукти

  • сухи чушки - 8 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 350 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в малко мазнина. След като омекнат, се прибавя каймата. Тя се разбърква периодично, докато побелее и стане на трохи.

В тигана се слага измитият ориз и половин чаена чаша вода. Плънката се овкусява със сол, чубрица, червен и черен пипер. След като оризът набъбне, се прибавя ситно нарязан или смлян домат.

Сухите чушки се слагат в съд с вряща вода за една-две минути, оцеждат се от водата и се пълнят с готовата плънка. Нареждат се на дъното на тенджера под налягане, доливат се три чаени чаши от водата от попарените чушки.

Тенджерата се затваря с капака добре и се слага на котлона.

Пълнените чушки се готвят 25 минути, след като тенджерата започне да изпуска пара.

Пълнените Чушки с Ориз в Тенджера под Налягане са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: