Начин на приготвяне
Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в малко мазнина. След като омекнат, се прибавя каймата. Тя се разбърква периодично, докато побелее и стане на трохи.
В тигана се слага измитият ориз и половин чаена чаша вода. Плънката се овкусява със сол, чубрица, червен и черен пипер. След като оризът набъбне, се прибавя ситно нарязан или смлян домат.
Сухите чушки се слагат в съд с вряща вода за една-две минути, оцеждат се от водата и се пълнят с готовата плънка. Нареждат се на дъното на тенджера под налягане, доливат се три чаени чаши от водата от попарените чушки.
Тенджерата се затваря с капака добре и се слага на котлона.
Пълнените чушки се готвят 25 минути, след като тенджерата започне да изпуска пара.
Пълнените Чушки с Ориз в Тенджера под Налягане са готови.