Чабата с маслини

18/03/2018
"Обещаваме, че това ще е най-вкусната чабата, която може да опитате, честна готварска "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 037
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хладка вода - 200 мл
  • белтъци - 1 бр.
  • суха мая - 1 пакет
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч л
  • захар - 1 ч л
  • брашно - 500 г
  • маслини - 60 - 80 г без костилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и две супени лъжици брашно. Оставя се да бухне за 10-15 минути.

Пресява се брашното в купа, добавя се активираната мая, сол, белтък, олио и замесваме средно меко тесто. Намазва се с олио и оставяме да втаса покрито с фолио за 50 минути.

Готовото тесто се разделя на 4 топки, които се оформят на фитили. С намазнени пръсти се сплескват на ленти, широки 6-7 см. В средата на всяка лента се поставят почистени маслини без костилка.

Двата края се затварят, като се поставят един върху друг да се оформи правоъгълно хлебче. Нареждат се в тава, с нож се правят по три леки разреза върху поръсено с малко брашно хлебче.

Поставя се в загрята фурната на дъното купа с вода и печем за 20 -25 минути до златисто. Изваждат се върху решетка.

С чудна коричка отвън и меки отвътре.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар