Чабата с маслини

18/03/2018
"Обещаваме, че това ще е най-вкусната чабата, която може да опитате, честна готварска "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 096
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и две супени лъжици брашно. Оставя се да бухне за 10-15 минути.

Пресява се брашното в купа, добавя се активираната мая, сол, белтък, олио и замесваме средно меко тесто. Намазва се с олио и оставяме да втаса покрито с фолио за 50 минути.

Готовото тесто се разделя на 4 топки, които се оформят на фитили. С намазнени пръсти се сплескват на ленти, широки 6-7 см. В средата на всяка лента се поставят почистени маслини без костилка.

Двата края се затварят, като се поставят един върху друг да се оформи правоъгълно хлебче. Нареждат се в тава, с нож се правят по три леки разреза върху поръсено с малко брашно хлебче.

Поставя се в загрята фурната на дъното купа с вода и печем за 20 -25 минути до златисто. Изваждат се върху решетка.

С чудна коричка отвън и меки отвътре.

Добър апетит!

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар