Начин на приготвяне
Нарязваме зелето на дребно и осоляваме и го претриваме с 1 с.л. сол. Изсипваме го в йенската тенджера и добавяме консервата домат, водата, 1 ч.л. сол, 1 с.л. червен пипер, черен пипер, дафиновия лист и 2 с.л. олио и разбъркваме.
В купа намазняваме джолана с олио и го поръсваме с червен пипер 1 с.л. от двете страни, след което го прехвърляме в тенджерата при зелето.
Печем свинското със зеле на 200 °C 1 час под фолио и капак.
1.3 часа само под капак, като на 45 минути завъртаме джолана, да се изпече равномерно, на 30 минути на 150 °C без капак.
Хапнете си сладкосвински джолан със прясно зеле в йенска тенджера с чаша червено вино.