Печено пиле в хартия за печене

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
20/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 470
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - около 1.5 кг
  • зехтин - 1 к.ч. за готвене
  • чесън - 1 с.л. на гранули
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. (суха, стрита)
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива хубаво. В купичка смесваме зехтина, чесъна на гранули, кимиона, черния пипер, солта, чубрицата и червения пипер. Разбъркваме и със сместа намазваме обилно пилето отвътре и отвън.

Оставяме пилето намазано, да се овкуси поне за 30 минути.

Слагаме овкусеното пиле върху два големи листа хартия за печене, сгъваме ги, така че да се получи нещо като кесия.

Сипваме бирата в гръдния кош на пилето и прегъваме хартията, като я подсилваме по ъглите с телбод. Целта е да се получи здрав хартиен двоен плик.

Слагаме тавичката с опакованото пиле в предварително загрята фурна на 180 градуса и средна решетка и печем около 60 минути.

След като това време изтече, с ножица разрязваме плика, откриваме пилето и го връщаме във фурната за още 10-15 минути - докато придобие апетитен златисто-кафяв загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар