Начин на приготвяне
Пилето се почиства и измива хубаво. В купичка смесваме зехтина, чесъна на гранули, кимиона, черния пипер, солта, чубрицата и червения пипер. Разбъркваме и със сместа намазваме обилно пилето отвътре и отвън.
Оставяме пилето намазано, да се овкуси поне за 30 минути.
Слагаме овкусеното пиле върху два големи листа хартия за печене, сгъваме ги, така че да се получи нещо като кесия.
Сипваме бирата в гръдния кош на пилето и прегъваме хартията, като я подсилваме по ъглите с телбод. Целта е да се получи здрав хартиен двоен плик.
Слагаме тавичката с опакованото пиле в предварително загрята фурна на 180 градуса и средна решетка и печем около 60 минути.
След като това време изтече, с ножица разрязваме плика, откриваме печеното пиле с бира и го връщаме във фурната за още 10-15 минути - докато нашето печено пиле придобие апетитен златисто-кафяв загар.
Добър апетит с печено пиле в хартия за печене!