Начин на приготвяне
Чушките се изпичат и след това се почистват от люспите. За по-лесно отстраняване на люспата е добре, след като се изпекат чушките, да се сложат в съд с капак, за да се задушат.
Обелените чушки се поръсват със сол, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио.
За соса се почиства лукът и чесънът, нарязват се на дребно и се задушават в сгорещена мазнина. След като омекнат, се прибавят нарязаните пресни или от консерва домати.
Сосът се овкусява със сол и черен пипер. Може да се добави щипка захар за да убие киселинността на доматите.
Също така може да се добави лъжица размито брашно, за да се сгъсти сосът.
Накрая се прибавя накълцан пресен босилек.
Изпържените чушки се поднасят с готовия доматен сос.
Пържените печени чушки с доматен сос са готови.
Коментари