Най-лесният и вкусен крамбъл с ябълки

Най-лесният и вкусен крамбъл с ябълки

19/03/2018
"Хрупкаво плодово изкушение за всички, които знаят как да се наслаждават на живота"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 715
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр.
  • ром - 2 - 3 с.л. (или десертно бяло вино)
  • царевично брашно - 2 с.л. фино (нишесте)
  • захар - 100 г
  • брашно - 160 г
  • овесени ядки - 4 с.л.
  • масло - 100 г студено
  • канела - 1 ч.л. или на вкус
  • ванилова захар - 8 - 10 г
  • лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
  • сладолед - за гарниране, ванилов или сметанов
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете ябълките на сравнително фини парченца, може и на филийки. Поръсете със лимоновия сок, за да не потъмняват, и ги разбъркайте с рома, канелата и 4 с.л. от захарта. Разстелете в намазана с малко от маслото тавичка (много подходящи са стъклени или керамични такива) с диаметър 20 см.

2. Пресейте брашното в купа и смесете със захарта, овесените ядки (добре е те да са филирани) и ваниловата захар.

3. Нарежете вътре студеното масло и започнете втриване с пръсти до получаване на трохи (крамбъл). Приберете в хладилник, а през това време включете фурната да загрява на 180 градуса.

4. Сипете маслените трохи върху ябълките и заравнете, но не заглаждайте прекалено - крамбълът трябва да има рошав вид.

5. Изпечете за 30 минути или до златист загар.

Поднесете изстиналия крамбъл (може и леко топъл) с топка сладолед!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Пропуснала съм да напиша, че царевичното нишесте се поръсва и то върху ябълките и се разбърква. Извинявам се.
1
0