Пролетна разядка от коприва

19/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф9815691510
"Нямате апетит - ами опитайте тогава нашата пролетна разядка от коприва "
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 330
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • коприва - 500 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 2 стръка пресен
  • яйца - 4 бр. сварени
  • сирене - 100 г настъргано
  • заквасена сметана - 300 г
  • олио - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата много добре, залейте я със вряла подсолена вода да омекне, прецедете много добре и нарежете на ситно.

В купа поставете копривата към нея добавете нарязаните на ситно пресен лук и чесън, магданоза, настърганите на едро ренде сирене и яйца, разбъркайте.

Отделно смесете заквасената сметана, олиото, лимоновия сок и разбъркайте добре, посолете на вкус.

Залейте нарязаните зеленчуци със сместа и разбъркайте.

Завийте купата със стреч фолио и поставете в хладилника за 2-3 часа, след което сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Vannq88
Vannq88
19.03.2018 14:52
Аз лично обожавам коприва ,но никога не бих се сетила за подобен вариант! Определено ще опитам! Хареса ми рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв