Начин на приготвяне
Картофите се сваряват. През това време телешкото месо се нарязва на малки кубчета.
В тиган се слага малко зехтин да се загрее. Когато се загрее достатъчно се прибавя нарязаното месо. Бърка се от време на време. Когато месото е напълно готово се маха от котлона.
Лукът и чесънът се нарязват. В същия тиган се слагат нарязаният лук и чесън. Когато омекнат малко към тях се прибавят лютият червен пипер, черен пипер и брашното. Разбърква се.
След това се прибавя месото.Подправя се със зеленчуковата подправка на вкус. Сипва се червеното вино. Оставя се да заври. След това се прибавя лютеницата. Разбърква се и се оставя да се сгъсти.
През това време се приготвя картофеното пюре. Сварените картофи се намачкват. Към тях се прибавя маслото и се подправя със сол, черен пипер, риган и босилек. Разбърква се.
След като се е сгъстил соса се маха от котлона. Сипва се в тавичка.
От картофеното пюре се правят топки и се редят върху месото. Кашкавалът се настъргва и се поръсва отгоре върху ястието.
Слага се във фурната за 10-15 минути, за да се разтопи кашкавалът.