Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кускус по Турски

Кускус по Турски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кускус по Турски
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"У нас го хапваме на закуска, а комшиите са приготвили вкусна постна гозба"

Необходими Продукти

  • кускус - 1 ч.ч. дребен
  • зеленчуков бульон - 2 ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и моркова на много ситни кубчета.

В съд с капак, разтопете маслото и добавете олиото, сотирайте за кратко при затворен капак на съда.

Прибавете кимиона и червения пипер, разбъркайте.

Добавете кускуса, разбъркайте и налейте горещия бульон.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус и оставете да заври, след което намалете огъня на слаб, затворете капака и оставете да ври, докато си поеме водата.

Поръсете с нарязания магданоз и разбъркайте с вилица внимателно. Поставете чиста кърпа, а отгоре и капака, да се задуши за 10 минути.

Сервирате така или като гарнитура на месо или основно постно ястие.

Кускусът по Турски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: