Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени свински пържоли на фурна

Задушени свински пържоли на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Задушени свински пържоли на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Всяка хапка от тези пържоли трябва да се топи в устата, ясно ли е"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • гъби - 250 г пресни
  • моркови - 2 бр. големи
  • брашно - за овалване
  • олио - 50 мл
  • марината
  • прясно мляко - 50 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре пържолите, начукайте ги леко от двете страни с чукче. Поставете ги в купа и добавете предварително смесените и добре разбъркани продукти за маринатата.

Разтрийте ги добре с нея една по една и ги оставете за 30 минути - така да престоят на хладно.

През това време измийте гъбите и ги нарежете на филийки, обелете морковите и ги срежете на четири, а после, на по-къси парчета. Налейте и размажете олиото на дъното на тавата, върху него плътно подредете отцедените от маринатата пържоли и оваляни брашно.

В останалата марината прибавете нарязания зеленчук и го оваляйте добре в нея, разпределете го равномерна върху пържолите.

Сол не добавих, за мен достатъчно има в зеленчуковата подправка и соевия сос, но въпрос на вкус, ако желаете добавете.

Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 60 минути.

Извадете тавата и оставете така завита с фолиото за още 10 минути, сервирайте.

Задушените свински пържоли на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: