Начин на приготвяне
Нахутът трябва да се накисне във вода още от предната вечер.
Преди да го готвим трябва хубаво да го отцедим и да го поставим в купа.
Настъргваме моркова и нарязваме целината и праза на дребно. Запържваме ги леко в предварително загрят тиган със зехтина. След като са готови зеленчуците ги сваляме от котлона и ги слагаме в тенджера под налягане.
В нея слагаме и нахута, розмарина, дафиновият лист и доматите, като предварително сме ги нарязали на дребно. Овкусяваме със сол и череп пипер.
Разтваряме бульона в гореща вода и с него заливаме зеленчуците. Слагаме капака на тенджерата под налягане и включваме.
Следим кога тенджерата ще изпусне за пръв път парата и след това засичаме 35 мин. Супата се сервира гореща и може да бъде поднесена с крутони.