Вегетарианска Супа с Нахут

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
43
16
39
1
22/03/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът трябва да се накисне във вода още от предната вечер.

Преди да го готвим трябва хубаво да го отцедим и да го поставим в купа.

Настъргваме моркова и нарязваме целината и праза на дребно. Запържваме ги леко в предварително загрят тиган със зехтина. След като са готови зеленчуците ги сваляме от котлона и ги слагаме в тенджера под налягане.

В нея слагаме и нахута, розмарина, дафиновият лист и доматите, като предварително сме ги нарязали на дребно. Овкусяваме със сол и череп пипер.

Разтваряме бульона в гореща вода и с него заливаме зеленчуците. Слагаме капака на тенджерата под налягане и включваме.

Следим кога тенджерата ще изпусне за пръв път парата и след това засичаме 35 мин. Супата се сервира гореща и може да бъде поднесена с крутони.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар