Пита-Погача

Изабел ИлиеваИзабел Илиева
Новак
11501342
Пита-Погача3 / 3
21/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Пита - погача, какво значение има семантиката, когато имате тази вкусотия на трапезата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - около 1 кг
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете дълбока купа, в която да си сложите прясното мляко, след като е леко затоплено, сложете маята, солта, захарта, олиото и бъркайте с тел или ръка, докато се разтвори маята.

Започнете да прибавяте постепенно брашно, докато стане меко тесто.

Оставя се да почине 1 час, след което се разделя на 9 или колкото пожелаете парчета.

Всяко парче се разтегля на фитил и се завързва като възел, подрежда се в тава и почива още 1 час.

Мажем питката с жълтък и поръсваме със сусам.

Пече се питката на 170 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: