Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача супа със свинска глава

Пача супа със свинска глава

Пача супа със свинска глава3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
3
"Пача, пача, ама не от крака, а от свинска глава - това му се казва истинска вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1/2 бр.
  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 1 бр.
  • чесън - 10 скилидки
  • винен оцет - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парчета свинската глава, краката и ушите.

Поставяме ги във вода да се изкиснат за няколко часа.

След като ги извадим, ги измиваме отново под течаща вода.

Слагаме ги в дълбока тенджера, наливаме вода, за да се покрият и слагаме на котлон да врат.

Когато водата заври, се образува пяна, която периодично премахваме. Варим до сваряване на месата.

Вадим месата и нарязваме на малки парчета, а бульона прецеждаме с марля.

Прехвърляме както бульона, така и месата в чиста тенджера и оставяме пачата да ври, докато бульонът стане наполовина.

Правим си чеснов сос по следния начин. Счукваме чесъна със солта и наливаме оцета, като разбъркваме всичко.

Поставяме по 1 с.л. или повече според вкуса.

Пача супата със свинска глава е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: