Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа от свинска глава в тенджера под налягане

Супа от свинска глава в тенджера под налягане

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Супа от свинска глава в тенджера под налягане
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ако има състезание за най-вкусна супа, определено ще попадне сред трите най-добри"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 среден
  • сол
  • черен пипер
  • фиде - 1/2 шепа
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • зеленчуков микс - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • По желание
  • чесън
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава, почистена и сцепена на 3-4, се слага в тенджера под налягане. Налива се вода, да покрива главата и се слага 1 равна супена лъжица сол.

След като заври водата, главата се вари 40-50 минути. Оставя се малко да изстине и се отделя месото от кокала.

В тенджера (моята е 3 л) се слага нарязаното месо, прелива се бульонът, като се прецежда. Лукът, морковът и чушката се наситняват и се слагат в тенджерата също.

Слага се и зеленчуковият микс. Остава се да заври и се прибавя фидето. Подправя се с черен пипер и чубрица.

В малък съд се слага олиото и се слага 1 ч.л. червен пипер, леко да се запържи. Прибавя се към тенджерата със супата.

Когато фидето омекне, тенджерата се измества от котлона.

В купа се разбиват жълтъкът и киселото мляко. От горещият бульон се взема и се сипва на тънка струя към млякото с жълтък. Бърка се енергично. След като се темперира млякото, сместа от купата се връща в тенджерата и се бърка отново.

По желание може да се счукат няколко скилидки чесън, подправени с малко оцет, и да се добавя към свинската супа.

Супата от свинска глава в тенджера под налягане е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: