Патладжан с моцарела

Патладжан с моцарела
Снимка: Juliya
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Когато искаме да покажем на някого, че го обичаме и държим на него - му приготвяме патладжан с моцарела"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 средно голям
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • босилеково песто
  • масло - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
  • моцарела - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме патладжана на две по дължина и издълбаваме сърцевината.

Посоляваме и оставяме да се махне горчилката, през това време подготвяме плънката.

В загрятото олио прибавяме ситно нарязания лук и домат, щом се задушат, слагаме пестото, накълцания чесън и ситно нарязаната сърцевина от патладжана.

Овкусяваме със сол, черен пипер и маслото. Измиваме патладжанените лодки, подсушаваме ги и пълним с вече готовата плънка.

В намазнена тава слагаме пълнените патладжани, покриваме с фолио и печем на 200 градуса около 30 мин.

След като патладжанът е омекнал, подреждаме моцарелата, нарязана на филийки и допичаме, докато се разтопи и запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: