Спаначена мусака

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
2468211
Спаначена мусака2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Има много видове мусаки, но ние ще се спрем само на най-вкусните и ще започнем от тази"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка наливаме олиото. Прибавяме нарязания лук. Може да се използва пресен или замразен спанак.

Пресният се измива хубаво, след което се нарязва, а замразеният спанак се размразява, нарязва се и се прибавя към лука.

Обърква се хубаво, поръсва се с нарязан магданоз и се слага да се пече за 10-15 минути, докато омекне спанакът.

Изважда се от фурната, прибавя се натрошеното сирене. Обърква се добре.

Яйцата се разбиват с прясното мляко. С тази смес се залива спанакът.

Мусаката се пече до зачервяване.

Спаначената мусака е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: