Начин на приготвяне
Обезкостете пилето и сложете кокалите да се варят за около 1 час в подсолена вода. Месото нарежете на ситни парчета и ги накиснете за около 1/2 час в лимонов сок, черен пипер и сол.
След това загрейте олио в дълбок тиган, сложете пилешкото да се запържи и добавете нарязаните на ситно лук, моркови и целина, а след малко и гъбите, доматите, чесъна, солта и черния пипер. Оставете да се задушава за около 15 минути.
През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета. В тава, намазана с олио и наръсена с галета разпределете половината картофи, отгоре изсипете пилешко-зеленчуковата смес, а след тях и останалите картофи.
Овкусете със сол и черен пипер, залейте с 1 ч.ч. от пилешкия бульон и сложете да се пече за около 20-25 минути. Разбийте яйцата с прясното мляко и брашното, залейте мусаката с пиле с полива, настържете кашкавал отгоре и върнете във фурната да се пече за още 10-15 минути.