Пълнена печена кокошка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнена печена кокошка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Вкусната пълнена кокошка иска време за приготвяне и майсторлък, така че трябва да помислите и за вкусен ордьовър, за да не държите гостите си гладни"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кокошка с дреболиите
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 броя
  • ориз - 1 к.ч.
  • кисело зеле - 1 малк азелка
  • сланина - 100 г солена
  • кървавица - 250 г
  • лимони - 1 брой
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. ситно нарязана
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте кокошката от вътре и вън със сол и черен пипер. Сварете воденичките и сърцето в подсолена вода, като към края на варенето добавете и дробчето. Отцедете дреболиите и ги нарежете ситно.

Задушете накълцания лук в половината олио. Щом стане прозрачен, добавете обелените и настъргани домати. Щом течността им се изпари, добавете дреболийките и ги запържете. Сипете ориза и запържете с него. Овкусете с червения пипер и сол.

Долейте 1 ч.ч. от бульона на дреболиите и варете, докато оризът омекне. Накрая объркайте с малко ситно нарязано кисело зеле. С готовата плънка напълнете кокошката и зашийте отвора.

Втората глава лук запържете в с останалото олио. Добавете останалото нарязани кисело зеле и го запържете. Отделете половината от него, а останалото застелете в тавата, в която ще печете и която е предварително намазнена.

Отгоре сложете кокошката и я намажете с малко олио. Около него добавете нарязаните на парченца кървавица и сланина. Сложете отгоре кръгчета лимон и покрийте с останалото зеле. Долейте топла вода до 2/3 от височината на продуктите, покрийте с цели зелеви листа и покрийте съда с фолио.

Сложете кокошката да се пече на около 170-180 градуса за 2 часа. При нужда печете повече, ако кокошката е по-старичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
43
30
21
10
Дай твоята оценка: