Начин на приготвяне
Първо, си приготвяме сиропа. В тенджера си слагаме водата и захарта, щом кипне, варим около 5 минути.
Добавяме половин лимон, нарязан на колелца, и варим още 4-5 минути.
Отнемаме от котлона и оставяме сиропа да се охлади. Яйцата разбиваме със захарта до получаването на пяна.
Добавяме киселото мляко, в което сме сложили содата. Добавяме олиото, като бъркаме, без да спираме.
Добавяме постепенно гриса и брашното, което предварително сме пресяли с бакпулвера и настърганата кора на лимона.
Готовата смес сипваме в набрашнена и намазнена тава и печем в предварително загрята фурна до златисто.
Вадим класическото реване от фурната и го заливаме със сироп, още докато е горещ.
Гарнираме го по-желание с каквото имаме под ръка.
Оставяме няколко часа нашето класическо турско реване да поеме хубаво сиропа.
Ако обичаш реване, опитай това реване с грис или нашето гръцко реване.