Начин на приготвяне
Продуктите за тестото се смесват в подходящ съд и се разбъркват добре, докато се получи хомогенна смес.
Сместа се прехвърля в предварително намазнена тавичка и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути, като се поверява с клечка да е сухо.
Изпеченото реване се изважда от фурната и оставя да се охлади.
Междувременно приготвяте сиропа за реването. Захарта се залива с водата и се загрява до пълно разтваряне. Кипва се, след което се добавя лимоновият сок и се оставя да поври около 5 минути на средно силен котлон.
Охладеното турско реване се залива с топлия сироп.
Оставя се в хладилник добре да се напои и турското реване с кокосови стърготини се поднася.
Източник: Mediha Winlo от Кулинарна мрежа