Капама с прясно зеле

25/03/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 043
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сланина - 100 г
  • телешко месо - 300 г
  • свинско месо - 200 г
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • наденица - 2 парчета
  • червено вино - 200 г
  • вода - 100 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на ситно. В дълбок тиган задушаваме лука и ориза, като овкусяваме с червения и черния пипер.

Готовата плънка изсипваме при зелето, като разбъркваме добре.

Вземаме си глинен съд и започваме на редим, като най-отдолу слагаме от сланината и месата, които са по-тлъсти.

Върху тях слагаме от плънката, след това телешкото, плънка, свинското, пак плънка и най-отгоре пилешките бутчета и наденичката.

Най-отгоре завиваме с цели зелеви листа, изсипваме водата и виното.

Почистваме скилидките чесън и тях поставяме вътре, както и дафиновия лист.

Захлупваме и поставяме във фурната да се пече до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар