Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Капама»Капама с кисело зеле

Капама с кисело зеле

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Капама с кисело зеле
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Сипете руйно червено вино и се насладете на истинския български вкус на капамата"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сминдух - 20 зърна
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 100 мл
  • пилешки бутчета - 4 бр. големи (горен и долен)
  • пържоли - 8 бр. от свински врат
  • сурова наденица - 3 бр. големи
  • пушена сланина - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с месата. Разделете бутчетата на горно и долно, измийте и подсушете.

Измийте вратните пържоли, наденицата и сланината, подсушете. Оставете месата настрани, докато приготвите зелката.

Нарежете киселото зеле, лука и чесъна на по-ситно. В тенджера нагрейте олиото, прибавете ситно нарязаните лук и чесън, запържете докато омекнат.

Добавете нарязаното кисело зеле и запържете, докато остане на мазнина. Накрая поръсете с черен и червен пипер, разбъркайте добре и отместете тенджерата от котлона.

Намажете дъното на голяма тава с капак с олио.

Подредете пилешкото месо на един ред и поръсете със запърженото кисело зеле. Ред е на вратните пържоли и отново зеле. Отгоре поставете наденичките, предварително им направете разрези и поръсете с останалото зеле.

Нарежете пушената сланинка на малки парчета и разпределете върху зелето.

Ако обичате по-пикантна да ви е капамата, поставете и една две-сухи люти чушки.

Затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете на средна решетка на фурната, за около час и половина или до готовност на месата.

Капамата с кисело зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: