Начин на приготвяне
Нарежете зелето на тънки лентички, а свинското месо на кубчета. В дълбок съд загрейте двата вида мазнина /свинската мас и олиото/. Запържете месото и добавете зелето.
Прибавете подправките /черния пипер, червения пипер и лютия червен пипер/.
Разбъркайте добре и добавете ориза и доматения сок. Зaлейте зелето с чаша топла вода /ако е необходимо и малко повече/, добавете дафиновия лист, намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри до готовност на зелето. Пригответе корите.
Сложете от плънката и завийте на руло, поставете в леко намазнена тава и така докато свършат продуктите. Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете олиото и щипка червен пипер.
Залейте зелника и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете около 40 минути или докато се види приятен златист загар.