Вкусен тутманик с мая

27/03/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 051
  • Преглеждания за месеца361
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг (за баници)
  • вода - 400 мл хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 1 кубче (може и 1 пакетче суха)
  • сирене - 300 г
  • масло - 1 пакетче
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното, като непрекъснато се бърка.

Замесва се меко тесто, което силно се удря десетина пъти в масата, за да излезе въздухът.

Тестото се разделя на 5 топчета и се оставя за малко да втаса.

Маслото заедно с олиото (50 мл) се разтопява, а сиренето се натрошава.

Всяко топче се потапя в мазнината, след което се разстила на тънко. Намазва се с мазнината и се поръсва със сирене.

След това се взима второто топче, което се потопява в мазнината, разстила се и се слага върху първия лист.

Отново се намазва с мазнина и се поръсва със сирене. Така се прави и с останалите топчета, като се редят едно върху друго.

Навива се руло, което след това се завива на охлюв и се поставя в намазнена тава, като се оставя поне един час да втаса.

Накрая се намазва с останалата мазнина и се пече на топла фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар