Вкусен тутманик с мая

27/03/2018
"Вкусен тутманик за цялото семейство, че и за някои съседи "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 461
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното, като непрекъснато се бърка.

Замесва се меко тесто, което силно се удря десетина пъти в масата, за да излезе въздухът.

Тестото се разделя на 5 топчета и се оставя за малко да втаса.

Маслото заедно с олиото (50 мл) се разтопява, а сиренето се натрошава.

Всяко топче се потапя в мазнината, след което се разстила на тънко. Намазва се с мазнината и се поръсва със сирене.

След това се взима второто топче, което се потопява в мазнината, разстила се и се слага върху първия лист.

Отново се намазва с мазнина и се поръсва със сирене. Така се прави и с останалите топчета, като се редят едно върху друго.

Навива се руло, което след това се завива на охлюв и се поставя в намазнена тава, като се оставя поне един час да втаса.

Накрая се намазва с останалата мазнина и се пече на топла фурна на 180 градуса.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivalina Petrova
Ivalina Petrova
01.05.2020 21:21
Много ми харесва тази рецепта!тутманика ми стана уникален !!Много благодаря да тази рецепта !!Който го направи ,нява да съжалява!!!
1
0