Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пурички»Хрупкави Пурички с Локум и Вино

Хрупкави Пурички с Локум и Вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хрупкави Пурички с Локум и Вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
7 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ето с какво да почерпите най-любимите си хора"

Необходими Продукти

  • брашно - 520 г + още за доизмесване
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 165 мл
  • бяло вино - 125 мл
  • червено вино - 125 мл
  • захар - 3 с.л.
  • ванилова захар - 8 г
  • сол - 1 щипка
  • белтъци - 2 бр.
  • локум - 250 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа олиото, двата вида вино, захарта, ваниловата захар и яйчения белтък. Бъркайте докато захарта се разтопи.

Пресейте на части брашното със бакпулвера и солта директно към течната смес и замесете средно меко и гладко тесто.

Прехвърлете го на леко набрашнен плот и разточете на тънка кора, от която изрежете квадратчета.

Поставяйте в средата на всяка изрязана формичка тънки парчета локум и завивайте на пурички.

Подредете на малко разстояние една от друга върху хартия за печене и поставете в загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути или до лек загар. Получават се две тавички от стандартните, които има във всяка фурна.

Оставете да изстинат и поръсете или оваляйте обилно с пудра захар.

Бързи, лесни, хрупкави и много вкусни пурички идеални за компания на чаша кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: