Начин на приготвяне
Смесете в купа олиото, двата вида вино, захарта, ваниловата захар и яйчения белтък. Бъркайте докато захарта се разтопи.
Пресейте на части брашното със бакпулвера и солта директно към течната смес и замесете средно меко и гладко тесто.
Прехвърлете го на леко набрашнен плот и разточете на тънка кора, от която изрежете квадратчета.
Поставяйте в средата на всяка изрязана формичка тънки парчета локум и завивайте на пурички.
Подредете на малко разстояние една от друга върху хартия за печене и поставете в загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути или до лек загар. Получават се две тавички от стандартните, които има във всяка фурна.
Оставете да изстинат и поръсете или оваляйте обилно с пудра захар.
Бързи, лесни, хрупкави и много вкусни пурички идеални за компания на чаша кафе.
Да ви е сладко!