Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Вегетарианска Супа с гъби Кладница

Вегетарианска Супа с гъби Кладница

Вегетарианска Супа с гъби Кладница
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вкусна и ароматна, а това, че е вегетарианска, си е допълнителен бонус"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • целина - 1/4 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби кладница - 300 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • картофи - 1 бр.
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • мащерка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, главата целина и чушката се нарязват на ситно, слагат се в тенджера и се задушават в малко олио с пет-шест супени лъжици вода.

Прибавя се морковът, нарязан на колелца, и гъбите, накъсани на дребно. След като се задушат в тенджерата се налива топла вода и се прибавя сол на вкус.

След като супата заври се прибавя измитият ориз и картофът , нарязан на едри парчета. Малко преди готовност се добавят смлените домати и мащерка.

Сварените парчета картоф се изваждат и се смачкват на пюре. Връщат се отново в супата за да придадат плътност.

Готовата супа се поръсва с черен пипер и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: