Начин на приготвяне
Вадим яйцата и киселото мляко на стайна температура. В купа разбиваме с миксера яйцата и кафявата захар. Добавяме олиото и киселото мляко. Разбиваме.
Пресяваме брашното с бакпулвера и на части го добавяме в купата при другите продукти. Добавяме какаото и разбъркваме.
Нарязваме на много ситно халвата. Ябълката я почистваме и я нарязваме на малки парченца. Прибавяме халвата и ябълката в сместа и объркваме много добре всичко.
Намазваме с олио тава и набрашняваме тавата, в която ще печем сладкиша. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица.
Кашата е подходяща за тавичка с диаметър 25 см. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изпечем сладкиша режем на парчета. Да ви е сладко! Поднасяме парче сладкиш с кафе.