Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински Ребърца със сос Уорчестър

Свински Ребърца със сос Уорчестър

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински Ребърца със сос Уорчестър7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Днес сме готови да правим компания на всекиго, който реши да приготви свински ребърца със сос Уорчестър, да си знаете"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.3 кг.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. червен
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • пипер - 1 ч.л. черен
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол - 1 ч.л.
  • за глазура
  • сос уорчестър - 100 мл
  • горчица - 4 с.л дижонска
  • ябълков оцет - 50 мл
  • захар - 3 с.л. кафява
  • кетчуп - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете хартия за печене или фолио в тава. Подредете ребрата на един слой и хубаво ги омазнене с олиото.

Смесете солта, черния и червения пипер, мащерката и чесъна. Хубаво натъркайте ребрата с подправката.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 170°C и печете ребрата около 1 час, като ги обърнете веднъж.

Междувременно смесете продуктите за глазурата в огнеупорен съд и загрейте сместа на котлона. Оставете да къкри, докато се сгъсти.

Опитайте на вкус и коригирайте, ако има нужда от допълнително захар.

При готовност на ребрата ги намажете със соса от двете страни и печете още около 15 мин.

Сервирайте останалия сос, като гарнитура към пържени картофи и ребрата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stoevmobile
Stoevmobile
Сполучлива рецепта!
Замених мащерката с чубрица и добавих една идея кимион.
Нямаше кафява захар и сложих бяла, около 2 с.л. на око.
Печенето - първите 7-8 минути на 250 градуса с вентилатор и после до края на 170 без.
04.04.2020 22:39
2