Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Овчарски пай със сос Уорчестър

Овчарски пай със сос Уорчестър

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Овчарски пай със сос Уорчестър
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • тиквички - 1/2 бр.
  • грах - 1 консерва (400 г)
  • бульон - 1 ч.ч. говежди
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • мащерка - една щипка
  • риган - една щипка
  • босилек - една щипка
  • майорана - една щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • За картофеното пюре
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 50 мл /течна сметана/
  • кашкавал - 100 г
  • сол - една щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и запържваме в малко олио. Прибавяме накълцания чесън и каймата и запържваме добре. Овкусяваме със соса Уорчестър и подправките на вкус. Прибавяме нарязаните на кубчета моркови, тиквичката и пасираните домати.

Разбъркваме всичко и добавяме бульона. Оставям да покъкри за малко и прибавям граха от консервата.

Изсипваме ястието в подходяща тавичка и пъхаме във фурната да се запече на 200 градуса за около 15 минути. През това време приготвяме пюрето. Сваряваме картофите в подсолена вода.

Отцеждаме ги и започвам да ги мачкаме, като прибавяме маслото, млякото/сметаната и рендосания кашкавал.

Ако има нужда - овкусяваме с още малко сол. Изваждаме ястието от фурната и разпределяме пюрето отгоре.

Може да нашарим пюрето с вилица или да го шприцоваме на розички. Поръсваме с още малко кашкавал. Връщаме във фурната за още няколко минути, докато пюрето и кашкавалът се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: