Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран по великотърновски

Пълнен шаран по великотърновски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пълнен шаран по великотърновски2 / 2
05/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Бихме го нарекли и болярски шаран, но сме обещали да не говорим с пълна уста"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг цял
  • магданоз - 5 връзки
  • мащерка - 10 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 100 г кромид
  • брашно - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, малко сол и хладка вода се омесва тесто, което се разточва на дебел лист.

Лукът се нарязва ситно и се задушава в мазнината и малко вода до омекване. Отстранява се от котлона и се разбърква със ситно нарязаните магданоз, мащерка, с червения пипер и сол на вкус.

Предварително почистеният, измит и осолен шаран се напълва с приготвената плънка, зашива се и се увива в тестения лист. Слага се в подмазнена тава и се пече в умерена фурна.

Пълненият шаран по великотърновски се поднася топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна Папазова
Лиляна Папазова
В лука се слагат предварително начуканите орехи и се запържват леко с лука.Слага се и малко джоджен.Когато лукът е повече/10-12/,плънката става много по-вкусна!
05.12.2013 13:13